De Serre sluit twee weken voor start De Serre 2.0 op 20 november

Topchef Jeremy Meirte zet mee schouders onder ‘le nouveau’ De Serre 2.0

Antwerpen, 30 oktober – Amper een half jaartje geopend is De Serre, het restaurant van de toekomst en proeftuin voor de nieuwste horecatechnologieën, al toe aan een kersvers hoofdstuk. Niet enkel wordt de self service-formule bijgestuurd. Met Jeremy Meirte – ex-Mijn Pop-Uprestaurant en sterrenzaak dEssensi in ‘s Gravenwezel – haalt het ook een absolute topchef in huis om de keuken tal van inspirerende horizonten uit te sturen. De Serre 2.0 trekt als resto zo nog meer de kaart van culinaire ontbijt- en lunchervaring in één van de meest verborgen pareltjes in Antwerpen.

De Serre gooide in maart van dit jaar de deuren open in de achterbouw van de voormalige thuisbasis van het Antwerpse OCMW en in de schaduw van de Botanische Tuin. Als kloppend hart van het innovatieve Startup Village staat De Serre voor: een classy ‘deels geautomatiseerd’ restaurant, een eventruimte én een laboratorium om de allerlaatste horecatechnologieën te testen. In de zomermaanden rolde De Serre het eigen pop up-concept Bar Botaniek uit en in juli werd ook De Serre Horeca Digital vzw boven de doopvont gehouden.

Per 20 november neemt De Serre met zijn restaurant een nieuwe start. “We hebben een half jaartje geëxperimenteerd met de huidige formule. Het was een rijke ervaring waarbij we enorm veel bijleerden. Het zit echter in het DNA van De Serre om heerlijk te experimenteren in ons laboratorium”, klinkt het bij Lorenz Lievens van De Serre. “We merkten dat het voor de doorsnee-klant niet zo evident is om zonder personeel in de zaal te werken. De komende periode, zeker met zicht op ons winterterras, sturen we bij om af te toetsen welke impact dat genereert. Uiteraard blijven we dit combineren met allerhande digitale tools die we onze klanten aanreiken. Vanzelfsprekend zullen we dit binnen afzienbare tijd evalueren om de formule dan opnieuw, indien nodig, kritisch bij te sturen.”

Ook in de keuken volgt er een stevige ingreep. Met Jeremy Meirte haalt De Serre een jonge topchef in huis. Meirte raakte bekend door zijn deelname aan het VTM-programma Mijn Pop-Uprestaurant in 2014 en werkte nadien voor verschillende opdrachtgevers waaronder tot voor kort sterrenrestaurant dEssensi in ’s Gravenwezel. Aan Jeremy om de kaart van De Serre die healthy en caloriearm combineert met comfort food een eigen culinaire invulling te geven. De Serre tracht zo zijn snel-en-gezond-concept “fast food meets bistronomy” met een uitgesproken liefde voor lokale producten naar het hoogste niveau te tillen. Kwestie van de resto-beleving zelfs binnen een innovatief kader tot één van de absolute troeven te maken. “In De Serre zie ik een prachtige nieuwe uitdaging. Waarbij ik vooral zal proberen om mijn ervaring in culinaire restaurants te vertalen in het fast-casual concept van De Serre. Vanaf 20 november staan we klaar voor een nieuw hoofdstuk van De Serre. En ik kijk ernaar uit om er iets moois en erg lekkers van te maken”, aldus Jeremy Meirte. 

DE SERRE-DATA om in de gaten te houden:

Info: www.de-serre.be.