De Serre Horeca Digital vzw gaat van start

Op 12 juni vond de eerste Innovatieraad van De Serre Horeca Digital vzw plaats in Antwerpen. Deze nieuwe organisatie wil de digitale transitie van de horecasector faciliteren door de juiste tools aan te reiken om horecazaken op een cijfermatige manier te managen. Het is een netwerk van toeleveranciers voor de horecasector.

Partners als Metro, ING en Stad Antwerpen ondersteunen het initiatief, samen met heel wat andere gevestigde waarden zoals BOMA, Horecafocus, ETC, Citydepot en VNV Horecamanagement aangevuld met Startups als Forganiser, Payconiq, Tsjing, Apicbase, AAPI en Are They Happy.

De Serre Horeca Digital zal bouwen aan een virtuele manager voor een horecazaak door bestaande technologie aan elkaar te koppelen, alsook aan een business intelligence platform voor de sector.
De virtuele manager heeft als doel tijd te creëren voor ondernemers om meer met belangrijke zaken als marketing, visie en opleiding bezig te zijn, terwijl software-tools voor de juiste cijfers zorgen. Het Business Intelligence platform moet een real-time dataplatform worden waar leden van De Serre Horeca Digital vzw inzichten kunnen uithalen om up-to-date te blijven van tendensen en cijfers over de sector, alsook te kunnen vergelijken met vergelijkbare zaken in de buurt.

Sebastian Rummens, voorzitter van De Serre Horeca Digital vzw: “Als innovatieplatform boek je resultaat door bedrijven te laten samenwerken, zelfs al hebben ze deels concurrerende producten. Het stimuleert om meer naar de noden van de klant te kijken en om je beter in je niche te positioneren.” De vzw heeft als missie de Horeca als financieel gezonde sector.

Verder zal De Serre Horeca Digital vzw een opleidingscurriculum opstellen van workshops en opleidingen over digitale tools en innovatie, voor zowel ondernemers, werknemers als werkzoekenden. De eerste opleidingen zullen kort na de zomer georganiseerd worden. De uitvalsbasis van De Serre Horeca Digital is restaurant De Serre aan de Lange Gasthuisstraat 29 in Antwerpen, maar er staan ook roadshows langs verschillende Belgische centrumsteden op het programma.

Titelpartners: Stad Antwerpen, METRO Cash & Carry, ING

Innovatiepartners: CityDepot, Cumul.io, Tsjing, Datylon, ETC, Horeko, Forganiser, Horecafocus, AAPI, Lemon Companies, Heatsail, Yuki, Payconiq, Joyn, VNV Horecamanagement, Youreka, BOMA, Are They Happy, DNCS, Growzer, Fifthplay, Lunchbreak, Apicbase, Novid & more tbc.

Check voor meer informatie www.de-serre.be