Restaurant

De Serre is als lunchzaak geopend van dinsdag tot vrijdag.
Laat je onderdompelen in de toekomst van hospitality en geniet van het eigenzinnige foodconcept van Jeremy Meirte in het prachtige kader van het historische pand, gelegen naast de Botanische Tuin, naar design van Pinkeye Designbureau. De ruimte en het concept lenen zich perfect voor lunches met grotere groepen.

Het Concept

De Serre brengt een self-order concept waarbij je aan de kassa je maaltijd en drankje bestelt.  Uiteraard helpt ons hulpvaardige team je een handje indien nodig. Take-out is ook mogelijk. Hierdoor kan je steeds genieten van een snelle lunch, maar kan je ook heerlijk lang tafelen. Aan jou de keuze.

De Menukaart

De menukaart van De Serre laat je bewust kiezen tussen healthy gerechten of guilty pleasures op basis van caloriewaarden en wetenschappelijk ondersteunde keuzes. De keuken biedt zowel een snelle hap in de vorm van een heerlijke croque of slaatje als een overheerlijke warme maaltijd aan. Alle gerechten zijn bereid met verse, lokale producten met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

De omgeving

De Serre is gelegen vlak naast de Botanische Tuin waar we heel wat inspiratie opdoen bij het bereiden van onze gerechten. Ons groot binnenplein, ook wel de Prairietuin genoemd, vormen we als het warmer wordt om tot een gezellig zomerterras.

Jeremy Meirte

Sinds begin november 2017 nam Chef Jeremy het mes in handen in de keuken van De Serre. Hij deed ervaring op in verschillende sterrenzaken en bereikte met Twenty-Two de finale van Mijn Pop-Up Restaurant in 2015. Zijn stijl kan je best bestempelen als verfijnd, modern met een klassieke toets, gezond en vooral lekker. Hij zet zijn culinaire ervaring in om het fast-casual foodconcept van De Serre naar een hoger niveau te tillen.